Blog

Θέμα Hyvä vs Luma Magento

661e58eb8eb67f5abfe89e78_Hyva vs Luma_ Magento 2 Themes Compared by 12 Key Criteria
Blog / Magento

Θέμα Hyvä vs Luma Magento

Θέμα Hyvä vs Luma Magento — Ποιο είναι καλύτερο;

Το Hyvä είναι ένα θέμα που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την απόδοση και την ταχύτητα του καταστήματος Magento eCommerce. Έχει πολύ ενδιαφέρον η σύγκριση μεταξύ του Hyvä vs Luma ώστε να γίνει η σωστή επιλογή αναλόγως το μέγεθος και τους στόχους της επιχείρησης.

Hyvä vs Luma: Ποιες είναι οι διαφορές τους και ποιο είναι καλύτερο θέμα Magento;

Κατά τη δημιουργία ενός Adobe Commerce που υποστηρίζεται από το Magento eCommerce store (Magento, εν συντομία), οι επιλογές είχαν περιοριστεί εδώ και πολύ καιρό —όσον αφορά τα θέματα— και ήταν βασισμένες στο Luma.

Ωστόσο, παρόλο που εξακολουθεί να παρέχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμπειρία frontend, είναι επεκτάσιμο αλλά και περίπλοκο.

Για παράδειγμα, το Luma υποστηρίζεται από επεκτάσεις τρίτων. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος για να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα στην αρχή, αλλά έχει το κόστος της κακής απόδοσης και του SEO. Στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου σήμερα, η καλύτερη ταχύτητα του ιστότοπου και η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι ανεκτίμητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προγραμματιστής ιστού Willem Wigman δημιούργησε το θέμα Hyvä το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “το frontend του Magento 2 με την καλύτερη απόδοση, την καλύτερη εμπειρία προγραμματισμού και το συντομότερο χρόνο φόρτωσης στην αγορά”.

Η ιδέα της δημιουργίας του Hyvä δεν είναι να φέρει εντελώς την επανάσταση στο κλασικό frontend του Magento. Αντί να εφεύρει εκ νέου τον τροχό, η Hyvä παίρνει ό,τι λειτουργεί καλά έως τώρα και στη συνέχεια βελτιώνει τη βάση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι προγραμματιστές με εμπειρία στο Luma το βρίσκουν οικείο και εύκολο στην εκμάθηση και κατανόηση. 

Το Hyvä διατηρεί τα καλύτερα μέρη των αρχικών θεμάτων Magento, αλλά καταργεί την ανάγκη για υπερβολικές προσαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλότερη απόδοση. Το θέμα επικεντρώνεται γύρω από:

 • Μειωμένη πολυπλοκότητα
 • Καλύτερη απόδοση
 • Βελτιωμένη εμπειρία προγραμματιστή
 • Βελτιωμένη ταχύτητα ανάπτυξης
 • Μειωμένες εξαρτήσεις
 • Μειωμένη καμπύλη μάθησης

Οι προγραμματιστές απολαμβάνουν το γεγονός ότι είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς PWA, για όσους προτιμούν να μην εργάζονται μόνο με JavaScript ενώ, οι έμποροι απολαμβάνουν το Hyvä επειδή σημαίνει ευκολότερη εφαρμογή και συντήρηση, κάτι που τελικά οδηγεί σε εξοικονόμηση κόστους και έναν ταχύτερα κατασκευασμένο ιστότοπο.

Ένας τυπικός ιστότοπος χωρίς κεφαλές που βασίζεται σε PWA απαιτεί υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο και χρήμα για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και επιτυχημένου καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σχετικά άρθρα: Magento Vs Shopify. Η μεγάλη eCommerce μάχη.

Σύγκριση μεταξύ Hyvä εναντίον Luma.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Luma και Hyvä;

Το Luma είναι η πιο δημοφιλής βιτρίνα και θέμα του Magento. Είναι βασισμένo σε PWA για τη δημιουργία καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία επιτρέπει ιστοσελίδες υψηλής προσαρμογής, αλλά στερείται ταχύτητας και απόδοσης. Σε γενικές γραμμές, αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση επιπλέον JavaScript τείνει να προκαλεί πιο αργούς χρόνους φόρτωσης σελίδας.

To Hyvä έρχεται για να βελτιώσει την απόδοση διαγράφοντας εκατοντάδες αρχεία JavaScript και περιττά CSS και αντικαθιστώντας το καθένα με ένα βελτιωμένο πλαίσιο. Όσο πιο απλό, τόσο πιο γρήγορο.

Αυτό σημαίνει ότι το Luma δεν είναι καλό θέμα;

Παρόλο που το Luma μπορεί να βελτιστοποιηθεί για να βελτιώσει την απόδοση και την ταχύτητα, εξακολουθεί να μην ταιριάζει με αυτό που μπορεί να παρουσιάσει η Hyvä — ειδικά σε κινητά.

Και φυσικά, ο όγκος της εργασίας που απαιτείται επηρεάζει το κόστος, τόσο για βραχυπρόθεσμες αναβαθμίσεις όσο και για μακροπρόθεσμη συμμετοχή προγραμματιστών. Αυτό συμβαίνει επειδή το Hyvä είναι μια πολύ πιο απλή αρχιτεκτονική για να δουλέψει κανείς κατά την κατασκευή και τη συντήρηση νέων και υπαρχουσών βιτρινών καταστημάτων Magento 2.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση του Hyvä;

Το ταμείο του Luma είναι γνωστό.


Η εμπειρία των πελατών συνεχίζεται κατά την ολοκλήρωση αγοράς και αυτό είναι ένα μέρος όπου πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια βοήθεια προγραμματιστή. Το ταμείο Hyvä βασίζεται στο React. Πιστό στο στυλ του, έχει να κάνει με την ταχύτητα και την απόδοση.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί πύλης που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Από την άλλη πλευρά, μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί το ταμείο που βασίζεται στο Luma, το οποίο ήταν το τυπικό ταμείο Magento. 

Αρχική μετατροπή κωδικού.


Ένα πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι, τι συμβαίνει με όλες αυτές τις μεγάλες προσαρμογές και ενσωματώσεις όταν η Hyvä αφαιρεί την ανάγκη για αυτές; Ενώ μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν ενότητες από υπηρεσίες τρίτων, ενδέχεται να απαιτείται κάποια πρόσθετη κωδικοποίηση στο Hyvä για να διασφαλιστεί ότι το frontend φαίνεται και λειτουργεί όπως προβλέπεται. 

Ισχύουν έξοδα αδειοδότησης.


Θα πρέπει να καταβληθεί ένα τέλος εγκατάστασης για την άδεια Hyvä, η οποία τρέχει επί του παρόντος 1000 € (1.147,89 $ USD). Το θετικό είναι ότι το εφάπαξ τέλος άδειας περιλαμβάνει μελλοντικές ενημερώσεις, καθώς και υποστήριξη του Slack και πρόσβαση σε όλο τον κώδικα και την ηλεκτρονική τεκμηρίωση.

Λειτουργεί μόνο σε νεότερες εκδόσεις του Magento.


Υπάρχουν παλαιότερες εκδόσεις του Magento 2 με τις οποίες το Hyvä δεν είναι συμβατό. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι θα χρειαστεί είτε να αναβαθμιστεί ο ιστότοπός είτε να παραμείνει στο Luma. Ωστόσο, ο ιστότοπός θα δει οφέλη μετά την αναβάθμιση στις πιο πρόσφατες εκδόσεις Magento.

Μη συμβατότητα με ορισμένες επεκτάσεις και λειτουργική μονάδα B2B Magento.


Αν και είναι εξαιρετικό στο να φορτώνει ένας ιστότοπος του Magento πολύ γρήγορα, το θέμα Hyvä Magento απαιτεί περισσότερη δουλειά για να εφαρμοστεί αρχικά, επειδή δεν είναι συμβατές όλες οι επεκτάσεις στο Magento Marketplace. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, μια ομάδα ανάπτυξης frontend που έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο θα πρέπει να βρει λύσεις για να λειτουργήσει μια συγκεκριμένη επέκταση και να ταιριάξει όμορφα με το θέμα.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή το θέμα Hyvä Magento δεν είναι συμβατό με τη μονάδα Magento B2B.

Σχετικά άρθρα: Magento vs WooCommerce. Τι είναι καλύτερο για μια online επιχείρηση;

Συμπερασματικά: 

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή ακμάζουσα βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου, οι πελάτες απαιτούν από τους έμπορους να προσφέρουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά γρήγορο. Η Luma δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Hyvä από αυτή την άποψη. 

Το Hyvä είναι πιο γρήγορο, πιο εύκολο στη συντήρηση και πιο ευχάριστο για προγραμματιστές, οι οποίοι μπορούν να εργαστούν πιο γρήγορα χάρη στο πιο λεπτό πλαίσιο της Hyva.

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare