Blog

Τεχνικές για Off-page SEO σε καταστήματα Magento.

off-page-seo (1)
Blog

Τεχνικές για Off-page SEO σε καταστήματα Magento.

Τεχνικές για Off-page SEO σε καταστήματα Magento.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη μιας επιτυχημένης στρατηγικής SEO θεωρείται ότι είναι το Off-page SEO. Για την υψηλή κατάταξη στο Google και αυξημένη ορατότητα και οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης για την επωνυμία, πρέπει να επενδυθεί πολύς χρόνος και προσπάθεια στο SEO εκτός σελίδας. Σε αυτό το άρθρο, θα διεξαχθεί μια βαθιά εξερεύνηση στο Off-page SEO, με στόχο την κατανόηση της σημασίας του και των τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη υψηλότερης θέσης στο Google και την προώθηση της ανάπτυξης του ιστότοπου.

 

Τι είναι το Off-page SEO;

Το Off-page SEO είναι ένας όρος στο SEO που αναφέρεται σε όλες τις τεχνικές SEO που χρησιμοποιούνται σε βάση τις ενέργειες που γίνονται μακριά από τη κεντρική σελίδα, με στόχο την ενίσχυση της θέσης στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης – SERP. Με απλούστερους όρους, το offsite SEO περιλαμβάνει τις τεχνικές SEO που χρησιμοποιούνται εκτός του ιστότοπου. Η συμπερίληψη της δημιουργίας backlink στον ιστότοπό και η κοινή χρήση περιεχομένου ιστού στα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής. 

Τα backlinks και τα social media παίζουν κρίσιμους ρόλους στο SEO, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο πλήρης έλεγχος τους δεν είναι εφικτός και η διαδικασία δημιουργίας backlinks απαιτεί διάφορους παράγοντες και υπομονή. Η απόκτηση συνδέσμων από τοποθεσίες υψηλής κατάταξης αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα για νεοσύστατους και λιγότερο δημοφιλείς ιστοτόπους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Off-page SEO, SEO εντός σελίδας και τεχνικού SEO;

 

Οι τρεις ομάδες στις οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν όλες οι τακτικές SEO είναι: 

 • Off-page SEO 
 • SEO εντός σελίδας 
 • Τεχνικό SEO 

Οι τακτικές που σχετίζονται με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μακριά από τον ιστότοπο καλύπτονται από SEO εκτός σελίδας. Η κύρια τακτική εκτός σελίδας αποτελείται συχνά από τη δημιουργία συνδέσμων, αλλά περιλαμβάνει επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ περιεχομένου, τη δημιουργία τοπικών αναφορών και πολλά άλλα. 

Οι τακτικές που εφαρμόζονται στον ίδιο τον ιστότοπο, βοηθώντας τις μηχανές αναζήτησης στην κατανόηση και την κατάταξη του περιεχομένου, εμπίπτουν στο SEO εντός σελίδας. Αυτό περιλαμβάνει την παραγωγή εξαιρετικού περιεχομένου, τη βελτιστοποίηση μετα-τίτλων, μετα-ετικέτες, καθώς και εσωτερική σύνδεση και βελτιστοποίηση εικόνας. 

Το τεχνικό SEO περιλαμβάνει στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα την ευρετηρίαση και την ανίχνευση του ιστότοπου από τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν εμπίπτει στο on-page SEO ή είναι εντελώς ξεχωριστός κλάδος. Το τεχνικό SEO μπορεί να περιλαμβάνει δομημένα δεδομένα, κανονικοποίηση, βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου, hreflang και άλλους παράγοντες.

Γιατί έχει σημασία το Off-page SEO;

Δυσκολίες στην κατάταξη για ανταγωνιστικούς όρους αναζήτησης μπορεί να προκύψουν χωρίς SEO εκτός σελίδας. Η ενίσχυση της εξουσίας του ιστότοπού μπορεί να θεωρηθεί ως μια ουσιαστική πτυχή του Off-page SEO και χωρίς αυτό, ο ιστότοπός σας δεν θα ξεπεράσει αυτούς που έχουν ήδη καθιερωμένη εξουσία. 

Συνήθως παρατηρείται ότι το περιεχόμενο από ιστότοπους με υψηλότερη εξουσία επιτυγχάνει υψηλότερη κατάταξη σε σύγκριση με αυτούς με χαμηλότερη εξουσία. Μετά από σκέψη, η σημασία του SEO εκτός σελίδας γίνεται εμφανής και σίγουρα απαραίτητη. 

Η εστίαση βρίσκεται στην ενίσχυση της αυθεντίας του ιστότοπού, ένας παράγοντας που συχνά συνδέεται με την ανάπτυξη της επωνυμίας. Αν και οι σύνδεσμοι δεν είναι πάντα τα μόνα σήματα εκτός σελίδας στα οποία βασίζεται ο αλγόριθμος της Google για την κατάταξη ενός ιστότοπου, παραμένουν μια κρίσιμη πτυχή. Ωστόσο, θα ήταν λάθος να επικεντρωθεί κανείς αποκλειστικά στη δημιουργία συνδέσεων. Υπάρχουν πολλές άλλες τακτικές SEO εκτός σελίδας που μπορούν να βελτιώσουν το SEO σας και να προωθήσουν την ανάπτυξη της επωνυμίας.

Μια ισχυρή στρατηγική SEO μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια έμπειρων προγραμματιστών όπως στο fixit.gr. Παρέχουν πολύτιμους πόρους και τεχνογνωσία που συμβάλλουν στην επιτυχή εφαρμογή των τεχνικών SEO. Αξιοποιώντας τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το fixit.gr, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την προβολή της ιστοσελίδας τους, να βελτιώσουν την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και να προσελκύσουν οργανική επισκεψιμότητα. Η ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρέχεται από το fixit.gr διασφαλίζει ότι όλες οι πτυχές του SEO, από τη βελτιστοποίηση στη σελίδα έως τις τακτικές εκτός σελίδας, εφαρμόζονται αποτελεσματικά. 

Οι καλύτερες τεχνικές Off-page SEO για ιστότοπό Magento 2.

 

Δημιουργία συνδέσμων:

Το κύριο μέρος οποιασδήποτε καμπάνιας SEO εκτός σελίδας θα πρέπει να θεωρείται ως δημιουργία συνδέσμων, δεδομένης της σημασίας των συνδέσμων στον αλγόριθμο της Google. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοηθεί πώς η δημιουργία συνδέσμων θα πρέπει να θεωρείται ως τεχνική εκτός σελίδας. Θεωρώντας το link building ως τεχνική εκτός σελίδας, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του off-page SEO είναι να ανυψώσει την εξουσία της επιχείρησής. Οι σύνδεσμοι που προέρχονται από έγκυρους ιστότοπους έχουν τη δυνατότητα να καθιερώσουν τον ιστότοπό ως αρχή, καθώς χρησιμεύουν ως ψήφος εμπιστοσύνης από τον έναν ιστότοπο στον άλλο. Η απόκτηση ποιοτικών συνδέσμων από αξιόπιστους ιστότοπους παραμένει το αρχικό επίκεντρο της δημιουργίας συνδέσμων. Η έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας είναι πάντα απαραίτητη. Είναι επίσης σημαντικό να προσδιοριστεί το χάσμα σύνδεσης μεταξύ του ιστότοπού και των ανταγωνιστών του. 

Μάρκετινγκ περιεχομένου: 

Το κυρίαρχο περιεχόμενο διαφέρει σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Το Facebook και το Twitter είναι δημοφιλείς πλατφόρμες για την έκφραση απόψεων, το YouTube για βίντεο και το Instagram για εικόνες. Συχνά, κοινοποιείται περιεχόμενο στο Twitter και το Facebook, ενώ παραμελείται το Instagram και το YouTube. 

Ενημερωτικά δελτία:

Μια μέθοδος εξοικονόμησης κόστους για την επικοινωνία με το κοινό είναι η χρήση ενός ενημερωτικού δελτίου. Το ενημερωτικό δελτίο εφόσον προγραμματιστεί θα πρέπει να προστεθεί περιεχόμενο που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον ιστότοπό, μαζί με κάποιο πρωτότυπο περιεχόμενο μόνο για ενημερωτικά δελτία. 

Γενικά, συνιστάται το ενημερωτικό δελτίο να είναι σύντομο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες και σχετικές πληροφορίες. Επιπλέον, τα ενημερωτικά δελτία πρέπει να είναι σχεδιασμένα ώστε να απορροφώνται εύκολα. Στη συνέχεια, το ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να σταλεί με βάση την τοπική ώρα των πελατών. Προσφέροντας συμβουλές, αξία και έγκαιρες πληροφορίες, το κοινό είναι πιο πιθανό να ανοίξει τα ενημερωτικά δελτία και να εκτιμήσει τις παρεχόμενες πληροφορίες. 

Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αποστολή υπερβολικού αριθμού ενημερωτικών δελτίων, καθώς μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στους συνδρομητές και ενδεχομένως να οδηγήσει στην απώλεια τους. Σε ένα κατάστημά Magento 2, μπορεί να εξεταστεί η εγκατάσταση μιας επέκτασης αναδυόμενου ενημερωτικού δελτίου. Αυτή η λύση χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών, επιτρέποντας την παράδοση ενημερωμένων πληροφοριών από τον ιστότοπό στους πελάτες. 

Μέσω μιας επέκτασης, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να προσαρμόσουν τη σχεδίαση του αναδυόμενου παραθύρου και να δημιουργήσουν δελεαστικό περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το χρόνο και την τοποθεσία για την εμφάνιση των αναδυόμενων ενημερωτικών δελτίων στους αγοραστές τους.

Δημόσιες σχέσεις:

Οι ψηφιακές δημόσιες σχέσεις είναι μια αγαπημένη τεχνική δημιουργίας συνδέσμων για πολλούς επαγγελματίες SEO, καθώς θεωρείται ιδανική για την απόκτηση συνδέσμων εξουσίας σε μεγάλη κλίμακα. Οι τακτικές δημοσίων σχέσεων μπορούν να αξιοποιηθούν για να προωθήσουν μια συναρπαστική ιστορία και τα αντίστοιχα συνδέσιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα τελικά την απόκτηση σημαντικού αριθμού συνδέσμων.

Σύμφωνα με μια μελέτη, μια μέση καμπάνια αποκτά συνδέσμους από 10-24 μοναδικούς τομείς σύνδεσης. Οι δημόσιες σχέσεις μπορούν να συμβάλουν στο SEO εκτός σελίδας με διάφορους τρόπους πέρα από τη δημιουργία συνδέσμων. Επιπλέον, μια επιτυχημένη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων μπορεί:

 • Βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και να οδηγήσει σε αυξημένες αναζητήσεις επωνυμίας.
 • Τοποθετήσει την επωνυμία μπροστά στους πελάτες-στόχους και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις σχετικά με την επωνυμία.
 • Προσέλκυση μέσω επισκεψιμότητας παραπομπής.
 • Καθιέρωση ως ηγέτη στον τομέα.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες περιηγούνται στον ιστό και αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Τα κοινωνικά δίκτυα πλέον δρούν ως έναν τύπο μηχανής αναζήτησης.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα κοινωνικά μερίδια δεν αποτελούν άμεσο παράγοντα κατάταξης.

Μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να δράσουν ως μηχανές αναζήτησης και πλατφόρμες ανακάλυψης, αναγνωρίζοντας ότι η παρουσία μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά σε πιθανούς δυνητικούς πελάτες και πελάτες που αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ή ασχολούνται με σχετικές μάρκες.

Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται και ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών.

Για τη διευκόλυνση της κοινωνικής κοινής χρήσης στο κατάστημά Magento 2, η εγκατάσταση μιας επέκτασης κοινωνικής κοινής χρήσης επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα περιεχόμενο σε διάφορα κοινωνικά κανάλια.

Αυτή η εξαιρετική ενότητα επιτρέπει την προσθήκη διαφορετικών κουμπιών κοινωνικής κοινής χρήσης στον ιστότοπό ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Tumblr και πολλά άλλα. Αυτά τα οπτικά ελκυστικά κουμπιά είναι στρατηγικά τοποθετημένα, διευκολύνοντας την εύκολη κοινή χρήση για τους πελάτες σας.

Επιρροή μέσω influencers:

Μια ενότητα με γνώμονα την κοινότητα θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον ιστότοπό και οι δημοφιλείς επιρροές στον κλάδο θα πρέπει να προσεγγιστούν για την πολύτιμη διορατικότητά τους μέσω κριτικών, εισαγωγικών ή σχολίων. Τα αποσπάσματα τους μπορούν να πλαισιωθούν και να τονιστούν με διάφορους τρόπους.

Μόλις το περιεχόμενο κυκλοφορήσει ζωντανά, θα πρέπει να τους ζητηθεί να το μοιραστούν με τους οπαδούς τους. Οι απόψεις των influencers συχνά αναζητούνται από τους ανθρώπους με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό.

Αναφορά στη μάρκα:

Θεωρήθηκε από έναν αναλυτή τάσεων Webmaster της Google ότι εάν υπάρχει εξαιρετικό περιεχόμενο, μερικά backlinks, άτομα που μιλούν για την επιχείρησή και κάποιες αναφορές σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, τότε επιτυγχάνεται καλή απόδοση στον ιστότοπο και στη κατάταξη του.

Οι κοινωνικές αναφορές μπορούν να χρησιμεύσουν ως σήματα στις μηχανές αναζήτησης ότι συζητείται η επωνυμία. Οι αναφορές επωνυμίας θα πρέπει να βελτιστοποιούνται με τη συμμετοχή σε χρήστες κοινωνικών μέσων και την προσπάθεια παροχής πολύτιμων απαντήσεων όποτε είναι εφικτό, προκειμένου να αποκτηθεί εμπιστοσύνη και εξουσία.

Επίλογος.

Συμπερασματικά, το off-page SEO στο Magento μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην οδήγηση της επιτυχίας και της ανάπτυξης μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Έχει διαπιστωθεί ότι διάφορες τεχνικές εκτός σελίδας, όπως η δημιουργία συνδέσμων, το μάρκετινγκ περιεχομένου, η δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δημόσιες σχέσεις, συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της προβολής του ιστότοπου, της αρχής της επωνυμίας και των οργανικών κατατάξεων αναζήτησης.

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή στρατηγικών SEO εκτός σελίδας στο Magento, η βοήθεια έμπειρων προγραμματιστών του fixit.gr μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητη. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες διαθέτουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία για τη βελτιστοποίηση των στοιχείων εκτός σελίδας, την ενίσχυση της εξουσίας του ιστότοπου και την προσέλκυση σχετικής επισκεψιμότητας σε καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να πλοηγηθούν αποτελεσματικά στο πολύπλοκο τοπίο του SEO εκτός σελίδας, με αποτέλεσμα αυξημένη προβολή στο Διαδίκτυο, βελτιωμένη αναγνώριση επωνυμίας και, τελικά, αύξηση της επιτυχίας του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare